FAQ = Oftest stillede spørgsmål.

Her vil vi forsøge at besvare de spørgsmål vores kunder stiller.

?: Hvorfor kan man ikke bestille f.eks. 1 stk. moppe eller klud?

Svar:

P.g.a. de lave priser i vores butik, sælger vi varerne i de kasser vi får dem hjem i. Dermed spares administration og lønninger som kommer vores kunder til gode i form af lave priser.

?: Hvad er Microfiber?

Svar:

Microfiber er en ultra tynd tråd (oftest lavet af akryl, nylon, polyester, eller rayon) som er særdeles velegnet til fremstilling af klude og mopper. P.g.a. den tynde tråd hænger skidt og støv særligt godt fast i materialet. Microfiber- Klude og mopper har en meget høj sugeevne, hvliket gør dem perfekte til rengøringsbrug.

?: Hvorfor bruge Microfiber i rengøringen?

Svar:

Microfiber-klude i rengøring er blevet mere og mere populært. Sædvanligvis kan støv fjernes ved brug af klude eller mopper. Men visse former for snavs, især olie- og fedtpletter, er ikke så nemme at fjerne. Til den slags pletter kan anvendes microfiber-rengøringsklude, uden at det skader, og uden brug af dyre kemikalier.

Microfiber-rengøringsklude har en større tæthed af microfibre i kluden, som rengør snavset. Snavs, støvpartikler og pletter tiltrækkes alle af disse små mikrofibre på grund af det, der er kendt som vanderwall-effekten. Den sikrer, at snavset er fanget mellem fibrene og bliver der, indtil det vaskes væk.

Det er vigtigt, at microfiber-rengøringskludene vaskes regelmæssigt med vaskepulver uden tilsætning af skyllemiddel, fordi olierne i skyllemidlet klumper fibrene sammen og gør dem mindre effektive, indtil olierne til sidst slet ikke kan vaskes ud af microfibrene. Ifølge forskellige tests foretaget på almindelige rengøringsklude og microfiber-rengøringsklude har forskere fundet ud af, at microfibre absorberer fedtstoffer på grund af deres større elektrostatiske tiltrækningskraft.

Antallet af bakterier blev også reduceret i større omfang ved brugen af mikrofiber rengøringsklude sammenlignet med normale rengøringsklude, da bakterierne også tiltrækkes af de superfine fibre. Mikrofiberteknologien har været anvendt til at producere et stort udvalg af rengøringsprodukter i næsten ti år.

Mens disse rengøringsklude, mopper og andre ting måske er en smule dyrere sammenlignet med andre rengøringsklude på markedet, så holder microfiber-rengøringskludene meget længere og kræver, at betydeligt færre kræfter lægges i rengøringen. Det er også velkendt, at en normal rengøringsklud normalt kan rumme to gange sin vægt i vand, mens mikrofiber rengøringsklude endda kan rumme syv gange deres vægt i vand.

?: Hvad er fordelene og ulemperne ved brug af microfiber?

Svar:

Pris

Microfiber- mopper og klude er lidt dyrere end traditionelle mopper og klude, men i de seneste år er prisen på en microfiber faldet voldsomt, så i dag er forskellen ikke stor på microfiber og andre garntyper. Hvis du vejer for og imod med hensyn til de ting, du behøver for at gøre et godt stykke rengøringsarbejde, vil du se, at den ekstra omkostning som der evt. er på microfiber er meget minimale sammenlignet med fordelene. Omkostningerne opvejes af, at du undgår et stort forbrug af rengøringsmidler, store industrivaske og også opbevaringsrum til mopper og rengøringsartikler, da du kun behøver at bruge vand, når du gør rent med en microfiber-moppe.

Tid

Når du anvender en microfiber til rengøring, spares masser af tid i rengøringsprocessen. Der er ingen grund til hele tiden at vride og foretage hyppige ture hen til en spand for at gøre moppen/kluden våd, før den kan rengøre igen. Det er tidsbesparende, og der bruges færre kræfter – og resultatet bliver mindst lige så godt, når du bruger en microfiber.

Effektivitet

Det er dokumenteret, at microfiber kan reducere antallet af bakterier på overfladen, der rengøres, med op til 99%. Bruger du en traditionelle garner (som f.eks. bomuld), kan du kun reducere antallet med ca. 30 til 40%. Den evne microfiber har til at tiltrække støv og en række andre partikler, får disse til at hænge fast i fibrene, hvilket ikke sker med traditionelle garntyper som har en tendens til at sprede partikler fra ét sted til et andet.

Fleksibilitet

Microfiber kan anvendes næsten alle steder, hvor der skal gøres rent. Microfiber er derfor også populær på hospitaler, hvor det er enormt vigtigt med rengøring. Den kendsgerning, at mopper og klude skiftes fra rum til rum, betyder, at de fremmer hygiejnen og reducerer risikoen for smittefare.

Færre kræfter

Microfiber er nem at anvende og er meget lettere end en traditionel garntyper. Det betyder, at personen, der bruger en microfiber, drager nytte af, at der skal anvendes færre kræfter og at der er større fleksibilitet i rengøringen. I nogle tilfælde kan dette også reducere træthed og rygsmerter, der kan opstå med brugen af f.eks. en traditionel moppe.